Det jobbar en makeupartist med

En makeupartist arbetar med makeup, det kanske inte är så svårt att gissa? Däremot arbetar en makeupartist inte bara för att människor ska se så snygga ut som möjligt. Vissa makeupartist er arbetar med förklädnader eller med utseendeförändringar. Man kan arbeta med ett material som ser ut som ett sår på en arm, till exempel, eller med skotthål, eller för att en person ska se gammal ut. Man kan jobba med många olika saker som makeupartist, och för att kunna jobba som makeupartist måste man gå en makeupartist utbildning.

1. Makeupartist och hårstylist

Vissa ser till att kombinera yrket som makeupartist och arbete som hår stylist. Det är går ju egentligen på ett ut, och är ju bra om man förenar de båda. Ska man till exempel arbeta inom modebranschen så bör man kunna både och. På många modevisningar arbetar man nämligen både med makeup och med håret på en modell. Det samma gäller när man arbetar med fotomodeller om man arbetar med makeup på film eller teater. Därför är just en kombinerad makeup- och hårstylistutbildning en bra kombination.

2. Makeupstylist

Är det så att man till exempel är frisör, men vill kunna erbjuda sina kunder på frisörsalongen, att få en makeup, kan man vidareutbilda sig till makeupstylist. Många som ska gifta sig, ser till att få tid hos en frisör innan vigseln och bröllopet så att man blir riktigt fin i håret. Då vill man ofta även få hjälp med smink och få en riktigt snygg makeup. Då är det mycket bra för alla hårsalonger att kunna erbjuda den slags hjälpen till brudpar som vill bli fina.

3. Bruduppsättning och filmeffekter

Man kan gå enstaka kurser också om man vill bli bättre på till exempel bruduppsättningar. Eller om man ska göra något ovanligt vid något enstaka tillfälle. Ska man arbeta inom film eller teater gäller det att man kan forma ansikte, hår och kläder på ett sätt som överensstämmer med det som ska gestaltas på filmduken eller i teaterpjäsen. Då är denna typ av kompetens mycket efterfrågat och det är viktigt att ha personal som vet hur man åstadkommer det man önskar.

Bra framtida arbetsmarknad

För den som funderar på att utbilda sig till makeupartist finns det just nu gott om jobb. Detta är något som alltfler efterfrågar. När det går bra i samhällsekonomin, har folk råd med att spendera pengar på sitt utseende. Och just nu är skönhetsbranschen en lukrativ bransch.

6 Aug 2019