Mode

Rätt solglasögon till rätt outfit

Solglasögon är en viktig del av en outfit för dig som är intresserad av mode. De hör till de absolut viktigaste accessoarerna och kan verkligen göra skillnad för en look. Samtidigt kan de också helt förstöra en outfit om man tänker fel. Fundera alltid över helhetsintrycket och ta en kritisk titt i spegeln innan du går ut.

Solglasögon till kostym

Även om du måste klä dig propert på jobbet eller helt enkelt ska på en tillställning som kräver kostym så är det inget som säger att man inte kan bära solglasögon till. Det är ett måste om du ska hålla ett affärsmöte på en uteservering eller ska på ett sommarbröllop.

Här gäller det dock att hålla sig tillbaka en aning. Välj en mer neutral och tidlös modell av solglasögon, gärna med en naturfärgad båge eller möjligen i metall eller svart. Glasen bör vara enkelt mörka eller bruntonade och välj en modell som inte har för extrem form eller storlek. Så blir solglasögonen till en snygg accessoar som hänger ihop med kostymen.

Sätt accenter

Om du inte har någon formell klädkod att hålla dig till är det mer fritt fram. Du kan använda solglasögonen för att sätta accenter och verkligen göra något speciellt av din look. Även uppe på huvudet kan solglasögonen rädda frisyren en dag där du bara har tid att rafsa ihop håret i en slarvig knut. De fungerar då mer som ett diadem och får det hela att se mer utstuderat slarvigt ut.

Är du mer street-style så kan du ta ut svängarna rejält med både färg och form. Ta en titt på Elton John och låt dig inspireras av denna ikon bland solglasögonbärare.

Du behöver inte åka längre än till närmaste bensinmack eller vilken klädbutik som helst för att hitta ett brett utbud av solglasögon till bra priser. Men vill du ha de riktigt utstickande modellerna så rekommenderas ett besök exempelvis i butiker med club wear eller för all del till second hand-butiker som brukar få in mycket spännande. Håll koll i vår blogg så skriver vi mer om vilka trender som är hetast just nu.