En hårlös rygg ger dig bättre självförtroende

För de flesta så är sommaren den bästa tiden. Det är varmt, det är ljust, omgivningen är öppnare och trevligare, man har semestern, man kan ha lättare kläder och det finns liksom en kontinental anda och puls över hela Sverige.

För andra så handlar sommaren om en ren plåga - något som förklaras av komplex. För de flesta som lider då sommaren kommer så handlar det om att man anser att den egna kroppen inte håller måttet och klarar av att möta de normer och krav som finns. Man kanske är för tjock, har för lite muskler eller är för smal.

Det är vanligast - men går ofta att göra någonting åt sett till att man kan träna och äta lite bättre. Ett annat problem som hör sommaren till är dock inte lika lättlöst. Där handlar det om ett komplex i form av generande hårväxt. Det drabbar både män och kvinnor. Att som man gå omkring med en väldigt hårig rygg kan göra att man inte tar av sig tröjan - och därmed inte kan vara på stranden på ett avslappnat sätt.

För en kvinna så kan en hårig bikinilinje fungera på samma sätt. Att ständigt behöva raka sig eller vaxa området gör dels ont och är dels - i längden - väldigt dyrt. Därför tänkte vi fokusera på en annan lösning. En behandling som kan innebära att håret försvinner permanent - en hårborttagning med laser.

Så fungerar en hårborttagning med laser

Det första steget är att boka in en tid för konsultation. Varje klinik - seriös sådan - i Stockholm som erbjuder en hårborttagning med laser gör detta baserat på vilken kandidat det handlar om. Det innebär att kombination av rätt hudtyp - pigment - och hårkvalitet måste synkroniseras och finnas där.

En perfekt kandidat har ljust pigment och mörkare hår. Det innebär att motsatsen inte fungerar lika bra; en mörkhyad person får därför vända sig till alternativa behandlingar. Detsamma kan sägas om en väldigt tatuerad person eller en person vars pigment är mörkare och där håret är ljusare. En hårborttagning med laser fungerar, men inte för alla.

Förenklat så använder man ett laserinstrument som placeras på ytan där hårväxten finns. Laser bränner därefter bort håret i hårsäckarna och det gör att de kan försvinna för gott. Viktigt att tillägga är att behandlingen sker i hårets aktiva fas. Det innebär dels att det handlar om flera behandlingar (mellan 3-7 stycken beroende på område samt hur mycket hår det finns) samt att vila mellan dessa är ett måste (mellan fyra och tio veckor rekommenderas). Det tar alltså tid innan håret är borta och det måste också göra så då effekten annars uteblir.

En annan viktig sak är att välja rätt klinik. Tyvärr är det inte ovanligt att se att en patient drabbas av mindre brännskador som en konsekvens av felinställda laserinstrument. Det är något som inte sker om man väljer en klinik i Stockholm som har ett gott rykte, god erfarenhet och uppdaterade instrument (exempelvis IPL-Laser). En behandling ska vara smärtfri och inte ge någon konvalescenstid. Det får du om du väljer rätt klinik. Undersök noga innan du bestämmer dig!

25 Jun 2018