Få kritvita och snygga tänder

Har du hittat "din" tandläkare? Det vore väl bra om man kunde få tag i en tandläkare som kan göra det mesta som har med både tandhälsa, munhälsa och estetisk tandvård att göra? Ska man till exempel bleka sina tänder måste man ju låta undersöka dem först. Man måste ta reda på om det går att bleka dem. Har man till exempel hål i sina tänder, särskilt tunn emalj eller blottade tandhalsar, vilket betyder att den delen som är längst ner i tanden, närmast tandköttet, har blivit synligt. Det är sådant som gör att det ilar i tänderna om man dricker något riktigt kallt eller hett. Det är då man inte bör bleka sina tänder.

Få två – betala för en

Tänk dig att få tag i en tandläkare som kan göra allt det där som man önskar sig av en tandläkare? Att man kan få tag i en tandläkare och få "två till priset av en". Det vill säga, att man får en tandläkare som kan göra allt det där som har med tänder och munnen att göra – och då inte bara sådant som har med den medicinska hälsan att göra, utan som också kan ta hand om den estetiska biten. Det kan man om man till exempel vänder sig till en tandläkare i Solna. Det finns några sådana tandläkare som kan ge både tandblekning, botoxinjektioner, fillers och som samtidigt tar det medicinska ansvaret för din munhälsa och ger dig värdefulla tps och råd om hur du bör ta hand om din dentala hälsa.

Så bleker man tänder

Antingen bleker man tänderna endast med en blekningsgel, som direkt bleker dem, eller så lägger man på en gel och har sedan en UV-lampa som bleker tänderna. Det finns några olika metoder som tillsammans eller enskilt bleker dem. Man bör inte bleka tänderna på egen hand, om man inte har gjort det tidigare. De kemikalier som krävs för att tänderna ska blekas är så pass starka att man inte ska leka med dem eller hantera sådana innan man vet vad eller hur man bör göra. De allra flesta gel som man bleker tänderna med, innehåller vätesuperoxid, som bleker hår, till exempel och man bör alltid se till att skydda läppar, tunga och resten av munnen om man ska bleka tänder med sådana kemikalier. Man bör också veta vad man ska göra om man i misstag får gelen i munnen, eller läpparna. Så bäst är att låta en tandläkare eller någon skönhetssalong bleka dem om man inte gjort det förut.

30 May 2019