Få permanenta och snygga ögonbryn

Den som tyckert att det tar lång tid att sminka sina ögonbryn på morgnarna kan numera få permanenta ögonbryn som ser naturliga och äkta ut. Den nya metoden med Microblading, eller Phibrows-metoden, innebär att tatueraren av 3D tatueringen av ögonbrynen lägger in små och tunna blad med pigment (färg) i överhuden där ögonbrynen ska sitta.

Så går metoden med Microblading till

Ett enda blad består av 10-16 nålar som man lägger där de ska sitta. Färgerna sätts nära huden så att linjerna blir skarpa och tydliga, men inte för tydliga, utan så att de ser naturliga och äkta ut. Genom att tatueraren lägger in ett streck med pigment, så får varje streck ett naturtroget utseende och vart och ett av strecken får formen av ett riktigt hårstrå som tillsammans bildar utseendet på dina ögonbryn. Metoden med Microblading gör att ögonbrynen ser ut att ha fått nya bryn där de tidigare ögonbrynen har varit.

Så går det till 

1. Först bör du bestämma vilken skönhetssalong som du vill gå till för att få din 3D tatuering av dina ögonbryn. Du bör välja mycket noggrant när du väljer. Bara i Stockholm finns det åtminstone 15-20 olika hårsalonger som erbjuder 3D tatuering (specifikt). Vem eller vilken ska du välja? Det är viktigt att du väljer en skönhetssalong som är pålitlig och som använder sig av hygieniska nålar och tatuering, och som inte använder konstiga medel. Tyvärr finns det sådana som gör så. Välj någon som du antingen litar på eller som du har läst har nöjda kunder. Så knepet för att hitta en bra skönhetssalong är att antingen läsa på så mycket som det bara går innan du bestämmer dig, eller att bara gå till någon som du har anlitat förut och som du litar på.

2. Sedan bör du förbereda dig på 3D tatueringen av dina ögonbryn genom att till exempel inte sola 4 dagar innan behandlingen. Du bör heller inte äta starka mediciner eller vara påverkad av alkohol eller droger innan behandlingen. Du bör vänta om du är sjuk, tills du har blivit frisk igen. Och är du djuk bör du berätta det för skönhetssalongen som du anlitar. Du bör heller inte färga ögonfransar eller ögonbryn innan behandlingen.

Efter 3D tatueringen av ögonbryn

När du sedan har fått din 3D tatuering av dina ögonbryn bör du endast använda den salva på ögonbrynen som du får från skönhetssalongen. Du bör heller inte sminka dig innan allt är läkt på ögonbrynen. Det är inte bra att bada i klorerat vatten i simhall eller pool, eller bada bastu innan allt är läkt. Dina nya 3D tatuerade ögonbryn behöver läka i fred, helt enkelt, så det bästa är att bara ta det lugnt dagarna efter tatueringen och heller inte pilla på dem. Efterhand bildas det en skorpa som faller av sig självt. Lycka till!

28 Mar 2019