Gör en bröstförstoring

Det är vanligt att kvinnor inte är nöjda med sina bröst. Vi blir dagligen överösta med bilder på vackra kvinnor i reklam och på tv. Explosionen av användandet av sociala medier gör det hela ännu värre. 

Amledningarna till att man inte är nöjd med sina bröst är många. Vissa är missnöjda med storleken eller att brösten är olika stora. Det är fullt naturligt att brösten är olika stora och det är mer ovanligt att dem lika stora.

Men det kan också vara missformade bröst efter olyckor eller vid cancerbehandlingar där man tvingats operara bort ett eller båda brösten. Men det kanske vanligaste är att muskulaturen förslappas med åldern. Det gör att brösten börjar hänga. Vid större förändringar av kroppsvikten förändras också brösten på olika sätt. 

När det påverkar allmänhäsan

Vissa kvinnor påverkas psykiskt och kan må mycket dåligt. Det är inte ovanligt med dåligt självförtroende och depressioner efter en cancerbehandling när ett elelr båda brösten har tagits bort. Många vill inte visa sig på badstranden eller med tunna kläder på sommaren.

När det påverkar allmäntillståndet rekommenderas det att söka vård inom psykiatrin. Det finns också moderna bröstproteser av naturtroget material att ha i sin BH. Vissa överväger ett kirurgiskt ingrepp. Det är ett ganska enkelt ingrepp med kräver såklart narkos och en kortare period för läkning. Men det krävs att personen är fysiskt och psykiskt frisk för att det ska bli tal om en operation. 

Plastikkirurgisk åtgärd

Ibland kan ett kirurgiskt ingrepp göra att kvinnan får tillbaka sitt självförtroende igen. Det finns flera metoder inom plastikkirurgi beronde på behovet. Det går att skapa ett nytt bröst från grunden när man tvingats operera bort det eller vid skador. Det går också att göra en bröstförstoring när man inte är nöjd med storleken på det ena eller på båda.

När man gör en bröstförstoring går det att öka kupan och få fastare och yppigare bröst. Det är relativt enkelt att justera så båda brösten blir lika stora och har samma form.

Inledande konsultation

Kirurgen går alltid noga igenom patientens behov och önskningar och undersöker vad som är möjligt. Man får testa olika bröstproteser och vänja sig med storlek och form innan så man tar rätt beslut. Det är svårt att se resultatet om man inte får test innan hur det kommer att se ut.

Hur går operationen till?

Under narkos läggs ett snitt, oftast under bröstet eller i armhålan där ett emplantat förs in. Det vanligaste och säkraste materialet är sillikon som finns med knottring eller slät yta.

16 Jul 2019