Köpa smycken online - tänk på detta

Näthandel blir allt vanligare och många köper nästan allting på nätet, även smycken! Det finns många speciella smycken att köpa på internet som kan vara svåra att få tag på i vanliga affärer. Exempelvis är det lättare att få tag på pride smycke, muslimska smycken och vikingasmycken online. När man köper smycken är det några saker som är extra viktiga att tänka på för att du skall bli nöjd som kund.

Vad är det för material på smycket?

Titta noga efter vad det är för material på smycket som du vill köpa. Bara för att det ser ut som guld behöver det inte vara guld. Tänk också på att det är skillnad på hur många karat som guld har. Vanligtvis vill nordeuropeer ha 18K då det är lite vitare än 24K som är mer gult. Du bör också vara medveten om att det är skillnad på rent guld och guldpläterat. Med guldpläterat menas det att smycket har en yta av guld men är gjort av ett annat material.

Vad är det för mått på smycket?

En närbild gör ofta att saker ser större ut än det är vilket kan leda till viss besvikelse när det kommer till smycken. Kolla vad länkar har för mått och mät sedan själv upp med ett måttband för att få rätt uppfattning. Ibland benämns vissa smycken eller smyckesdelar i gram, det kan vara exempelvis en sten eller en berlock. Då kan du själv ta fram vågen och jämföra med de smycken du har hemma eller med ett annat material. Om du använder ett annat material så behöver du vara medveten om materials olika densitet. Som du säkert är medveten är ett kilo bomull lika mycket som ett kilo bly men ett kilo bomull tar betydligt mer plats.

Var ligger butiken som säljer smycket?

Vissa nätbutiker som säljer smycken och har sin hemsida på svenska ligger inte i Sverige. Det kan i värsta fall betyda att du behöver betala tull på dina varor. Kontrollera varifrån smyckena skickas innan du beställer.

Kontrollera företagets returpolicy

Skulle du inte bli nöjd och vilja returnera är det viktigt att du är medveten om vad företaget har för returpolicy.

5 Nov 2022