Metoder för ansiktslyft utan kirurgi

Mycket har hänt på kort tid när det kommer till skönhetsbehandlingar.  Från början under 1960-talet fanns det bara en behandling som fanns tillgänglig för dem som ville bli vackrare eller se yngre ut, och det var att operera sig. Sedan dess har det verkligen kommit så många nya behandlingar som man åstadkommer ansiktslyft utan kirurgi. Främst är det behandlingar med Botox och injektioner med Filler som har kommit starkt, men under de senaste åren har V Soft Lift dominerat.

Fördelarna med både Botox, Filler och V Soft Lift är att som patient behöver man inte lägga sig på ett operationsbord. Man behöver inte söva patienten, inte ge narkos och patienten behöver inte någon lång konvalescens efter operationen. Istället är metoderna med både Botox, Filler och V Soft Lift, korta, de innebär endast några timmars behandling och efteråt kan patienten promenera ur salongen och göra annat.

Botox

Botox, innehåller små, små mängder av ämnet Botulinum Neurotoxin Typ A, vilket är ett nervgift. Genom att man injicerar små mängder av detta nervgift i ansiktet, reagerar inte nerven när man rör på muskulaturen i ansiktet. När nerven inte reagerar, bildas det ingen rynka i ansiktet. På så sätt ser man inga rynkor i ansiktet. Att injicera Botox i ansiketet, kräver ingen kirurg, däremot ska endast en legitimerad sjuksköterska som ska sköta injektionerna. Det händer ju tyvärr att skönhetssalongerna påstår att de har legitimerade sjuksköterskor, som inte är det. Så det gäller att välja skönhetssalongen noggrant innan man bestämmer sig.

Filler

Filler är på ett annat sätt. I Filler använder man enbart kroppseget material, Hyaluronsyra. Det upptas av kroppen, och det innebär att eftersom det upptas av kroppen så försvinner Filler med tiden. Och det innebär att man bör göra om behandlingen efter något år. Även plastikoperationerna innebär att man kanske bör göra om dem, efter några år eftersom huden åldras, ansiktet rynkas och så vidare. Men en Filler injektion kostar endast en bråkdel av vad en plastikoperation kostar.

V Soft Lift

Denna metod innebär att man lägger flera trådar i ansiktet. Trådarna är också av eget kroppseget ämne; Hyaluronsyra. Trådarna har små, små minihullingar i ändarna och man lägger dem över ansiktet i ett avancerat mönster som formar det så som man önskar. Det är ett mycket effektivt sätt att få rynkor i ansiktet att försvinna, och kunna lyfta överflödig hud så att man stramar åt ansiktet så att det ser mer ungdomligt ut. Man kan även använda det på halsen, och i området kring halsen.

26 Nov 2019