Microblading - en trend som har kommit för att stanna?

Snygga och välformade ögonbryn har varit en av de hetaste trenderna de senaste åren och det ser ut som att det här är något mer än bara en snabb fluga, särskilt som fler och fler väljer att göra sina välformade ögonbryn permanenta. Metoden som vanligen används heter microblading och är en form av permanent makeup där man tatuerar in markeringar som imiterar hårstrån. Gör du behandlingen hos någon som är duktig ska resultatet bli naturligt, nästan omöjligt att urskilja från naturliga ögonbryn.

Välj en bra salong

Viktigt om du bestämmer dig för en behandling med microblading är att du väljer en bra salong med duktig personal. Det finns tyvärr många skräckexempel med folk som har fått väldigt fula och ojämna ögonbryn då de har valt fel salong där oerfaren personal arbetar. Det krävs både gott handlag och erfarenhet för att vara säker på att man ska få ett bra resultat. Be alltid att få se foton från tidigare behandlingar eller ännu hellre att du ber en nöjd vän om råd gällande vart du ska gå.

Försäkra dig om att salongen arbetar med hygieniska metoder eftersom det faktiskt handlar om en form av tatuering. Steriliserade instrument, gummihandskar och en ren miljö där behandlingen utförs ska vara självklarheter.

Tänk långsiktigt

Även om det just nu är trendigt med ganska starkt markerade och breda ögonbryn så är det viktigt att komma ihåg att trenderna förändras. För 20 år sedan var det tvärt om väldigt tunna ögonbryn som var inne för att sedan följas av en mer naturlig look och nu de kraftigt markerade ögonbrynen. Det är bättre att välja en mer naturlig look och sedan fylla i ögonbrynen lite extra med skugga eller penna för de dagar då du vill ha mer markanta ögonbryn. Så kan du vara säker på att du kan hänga med i trenderna även senare när modet svänger igen, för det kan du vara nästan säker på att det kommer att göra förr eller senare.

Microblading är utmärkt för dig som är född med väldigt tunna eller ljusa ögonbryn.Genom att skapa en permanent markering kan du få en piggare och fräschare look varje dag utan att du behöver sminka dig. Men vi föreslår att du tar till i underkant snarare än i överkant så att du inte ångrar dig om några år.

20 Apr 2018