När man inte vill ta av sig solglasögonen

Visst är man snygg i solbrillor, och tur är väl det. Vissa dagar vill man ju helst inte visa sig ute utan dem, särskilt inte i Stockholm där man måste vara så snygg hela tiden. Kanske har det gått lite väl vilt till kvällen innan, kanske har man fått en vagel eller något annat missprydande runt ögonen. En rynka till exempel. Det senaste blir mer och mer ett problem ju äldre vi blir, som ni säkert känner till. Och gör ni det inte kommer ni med åren att bli varse vad vi talar om.

En permanent mulen uppsyn

Tyvärr känns rynkor ibland som ett straff för att man njutit av livet. Man har gapskrattat, suttit i solen och kisat, seglat i skärgården med en frisk nordan i ansiktet medan saltvattnet stänkt omkring en. Det är klart att det bildas rynkor. På många sätt är rynkor ett tecken på att man levt ett gott liv, men ibland vill man verkligen inte ha dem där. Det finns speciellt en rynka som kan få en att vilja bära solglasögon för jämnan, och det är den så kallade argrynkan.

Argrynkan är som ett veck i pannan mellan ögonbrynen. Efter att ha rynkat på ögonbrynen åt saker vi inte förstår eller blir arga eller irriterade på (händer dagligen för de flesta) permanentar sig denna rynka till slut i pannan och hur vi än försöker nollställa ansiktet och se ut som glada fågelholkar ser vi likväl skitsura ut. Folk frågar, vad ser du så sur ut för? Vi rynkar pannan och säger ”jag är inte sur!”.

Bli av med rynkor med hjälp av Botox

Men, det finns faktiskt ett sätt att bli av med argrynkan. Det är inte en permanent lösning, men den funkar och man kan göra den hur många gånger som helst. Vi talar förstås om Botox, mirakelmedlet som funkar för såväl rynkor som mot migrän, spasmer, inkontinens och en rad andra besvärande åkommor. Genom att injicera Botox under huden där rynkan sitter så stänger man av nervsignalerna i de muskler som orsakar rynkan, och huden slätas ut. Detta fungerar faktiskt, och det fungerar bra. Att slippa rynkan gör faktiskt dessutom att man slappnar av och det känns som att man blir gladare bara av det.

Är botox dyrt?

En injicering med Botox i Stockholm kostar normalt drygt ett par tusen kronor och den bör upprepas ungefär en gång i halvåret. Men för många är det värt pengarna för att slippa se sur ut och behöva bära solglasögon där det faktiskt inte behövs. Visst är det naturligt med rynkor, men det är skillnad på rynkor och rynkor, brukar vi säga. Att se helt slät ut i hela ansiktet efter 30 gör antagligen att man ser mer skrämmande än snygg ut, men en kraftig argrynka som slätas ut är till gagn för oss alla.

Var kan man göra en Botoxbehandling i Stockholm?

I Stockholm finns en rad skönhetskliniker som erbjuder behandling med Botox. Se till att välja en klinik som är certifierad av Estetiska Injektionsrådet. Det är en branschorganisation som ger utbildningar och certifierar behandlare för injektionsbehandlingar med bland annat Botox. När Botox injiceras av en utbildad och kunnig behandlare är den ofarlig. Men det förekommer tyvärr -eftersom injektionsbehandlingar i stort sett är oreglerade i Sverige- oseriösa aktörer, så det gäller att själv hitta en behandlare som man kan lita på. Annars kan en Botoxbehandling ge visserligen övergående, men ändå oönskade effekter som hängande ögonlock, oförmåga att använda musklerna i ansiktet och så vidare.

Mer info om botox: https://www.botoxstockholm.biz.

12 Mar 2019