När synen börjar svika

De flesta har någon gång skrattat åt det. Ibland även drivit med dem som stått och måttat med en text för att kunna se vad det står. Men innan man vet ordet av så står man där och kisar själv.

Att börja se dåligt är inte något som kommer från den ena dagen till den andra. Det smyger sig på sakta för de flesta av oss. I början märker man inget då kroppen automatiskt anpassar ögonens ansträngning. Eller att armen sträcks ut så att den där tidskriften kommer lite längre bort. Men så småningom börjar man få svårt att ställa in skärpan. Till slut innan man vet ordet av hjälper det inte hur mycket man försöker. Texten på den där syltburken i affären går bara inte att läsa. Det är dags att inse fakta. Man behöver glasögon. Kanske inte hela tiden men definitivt för läsning.

För inte allt för länge sedan var det pinsamt att ha läsglasögon. Det var synonymt med att vara gammal. Men i takt med att vi blir allt äldre och att man vid fyrtio plus fortfarande anses rätt ung har läsglasögon blivit trendigt. Ja inte bara läsglasögon utan glasögon av alla olika sorter.

Var ska man köpa läsglasögon?

Idag kan man köpa sina läsglasögon nästan var som helst. Man hittar dem på både bensinmackar och i mataffärer. Billiga glasögon som man kan köpa i mängd och parti. Men det finns även företag på internet som har nischat sig på just läsglasögon. Där kan man hitta massor av olika former och färger till ett bra pris. Vet man vilken styrka man behöver är det en enkel match att välja sina nya bågar. Vet man inte det kan man alltid gå till en affär och provläsa med glasögon de har och sedan är det bara att gå in på nätet. Inte bara finns det bra priser, det är i flera fall fraktfritt.

Så varför internet?

Det finns massor av anledningar till varför. Den första är givetvis att man inte behöver gå någonstans. Man kan i lugn och ro sätta sig ner och välja mellan alla olika typer av material och färger. Allt medans man myser i pyjamasen med dagens första kaffe. En annan anledning är givetvis mångfalden. Eftersom det är en nätbutik behöver de inte massa fina hyllor utan kan lagra på liten yta vilket håller ner priserna. Mängden olika bågar blir större, för att inte tala om alla färger.

23 Sep 2020