Så slipper du trötta ögon

Den som har hängande ögonlock kanske önskar sig en osynlig tejp som hjälpte till att hålla ögonen öppna. Nu fungerar det ju tyvärr inte med tejp, då man blinkar regelbundet under hela sin vakna tid. Har man hängande ögonlock kan man se äldre ut än vad man känner sig som. Hängande ögonlock kan både vara irriterande för en själv, men kan göra att man känner sig lastgammal när man ser sig i spegeln. Många vill vara snygga – inte så mycket för andras skull – som att man vill se snygg ut för sin egen del.

Hitta en plastikkirurg som tar bort hängande ögonlock

En del vänder sig till en skönhetsklinik som tar bort hängande ögonlock i Stockholm. Då är det viktigt att välja den bästa tänkbara. Dels måste det vara någon som är erfaren nog och som har gjort liknande operationer förut och som inte tar bort för mycket eller för lite. Sedan bör sjukvårdspersonalen känna till hur de ska läka på bästa sätt. Man kan ju inte vara sjuskriven hur länge som helst om det blöder mycket, man är blå kring ögonen eller inte kan se riktigt under dagarna efter operationen.

Antingen kan man ta bort hängande ögonlock genom en laseroperation eller genom att en kirurg skär bort dem. Här hjälper det inte med Filler eller botox. Det allra mest effektiva sättet är att avlägsna hud som inte går tillbaka, utan som hänger över ögonen.

De olika metoderna är delikata

Att operera kring ögat kräver sin kvinna, eller man. Området kring ögat är mycket känsligt. Det är mycket som står på spel när man ska operera kring det känsliga området kring ögat. Det bästa som man kan göra är att ta kontakt med en skönhetsklinik i Stockholm och fråga hur och vad som är bäst. De kan även säga om du behöver vara sjukskriven efter ingreppet och hur länge. 

Antingen narkos eller lokalbedövning

Ibland kan det räcka med en lokalbedövning och du ligger stilla och nästan sover medan kirurgen avlägsnar de hängande ögonlocken, eller om du så vill, blir nedsövd och sover på riktigt medan operationen äger rum. Väljer du att bli nersövd, kommer du att behöva en längre sjukledighet, då du behöver vila upp efter narkosen. Du kommer att behöva gå på en undersökning innan man kan säga något om ögonlocken och vilken metod som bör passa dig. Olika slags hängande ögonlock kan kräva mer eller mindre ingrepp för att du ska återfå ditt pigga utseende igen. Här kan du läsa mer: https://www.ögonlocksplastikstockholm.se.

13 Apr 2019