Sköna skönhetsbehandlingar till sommarbeachen

Det är snart midsommar och efter midsommar är det högsommar. I det underbara vädret som Sverige har haft i snart två månader nu, är det beachen som gäller, eller hur? Vem behöver åka till Spanien, eller Mallorca när det är samma väder här hemma? Alla som har någonlunda koll på pengar, känner för att snåla in semesterpengarna och göra något annat, roligare för dem. Åtminstone om man bara vill ligga på stranden, eller poolen under sommaren och bara lata sig. Vill man bara vila och lata sig, kan man ju lika bra göra det hemma. Då kan man spendera de pengarna på att göra sig fin i stället. Här listar vi lite olika behandlingar som inspiration så du kanske blir sugen på något som gör att du strålar på stranden.

Ansikte

Det är lite olika saker som är applicerbart i ansiktet och här kan man göra en hel del olika saker beroende på vad man vill rätta till i ansiktet. Vill man till exempel rätta till en rynka i pannan, är fillers bland det bästa sättet att fylla ut rynkan och släta ut huden. Fillers med Restylane är också bra om man tycker att man har smala läppar och vill ha fylligare läppar. Vill man i stället släta ut rynkor kring ögonen är botox bland de bästa behandlingarna. Botox är Botulinumtoxin typ A, är ett slags nervgift som dödar nerven kring ögat. Det gör att huden runt ögonen inte rörs och på så sätt uppstår inga rynkor kring ögonen.

Mage 

Om man vill bli av med en "mamma-mage", alltså en mage som man har fått efter en eller flera graviditeter, kan man göra en coolsculpting som enkelt avlägsnar de valkar som ofta blir kvar efter att man har gått ner i vikt efter graviditeten. Här måste vi påpeka att det är väldigt lätt att gå ner i vikt, om man till exempel ammar sitt barn efter förlossningen. Det är de sista valkarna som blir kvar som man kan avlägsna med coolsculpting. Då för man ett trattliknande instrument över magen, huden sugs in i instrumentet och kyls ner. Det kan kännas kallt men när nerkylningen är klar, känner man inte av behandlingen efteråt. Detta är ett mycket enklare ingrepp än en plastikoperation. Man behöver inte sövas ner, eller har någon lång konvalescens efteråt. Det är inte smärtsamt utan man kan fortsätta dagen som innan behandlingen.

Ben

Många tycker att håriga ben är fult, särskilt på stranden när man vill visa sig i sitt vackraste jag. Särskilt vid baddräktskanten är det känsligt att ha hår. Vill man inte hålla på att raka sig och i mistag skära sig, kan man få bort hår på ett permanent sätt med diodlaser och IPL; intensivt pulserat ljus. Det gör inte ont och det bästa av allt är att man får bort generande hårväxt på ett permanent sätt.

Läs mer om olika skönhetsbehandlingar som fillers eller coolsculpting på: http://www.lifetimeclinic.se.

29 Jun 2018