Tandläkare i Solna erbjuder akut tandvård till tandvårdsrädda patienter

Flera tandläkare i Solna har vana att behandla patienter med tandvårdsrädsla. Det gäller även de tandsvårdsrädda patienter som har behov av akut tandvård.

Att lida av tandvårdsrädsla är mycket vanligt. Förr i tiden hette det tandläkarskräck, men det har inte blivit mindre allvarligt av att man bytt namn på det. Tandvårdsrädda patienter tenderar att undvika att gå till tandläkaren. Detta är bekymmersamt när det gäller de regelbundna undersökningarna. Men när det kommer till akuta situationer är det ännu mer problematiskt.

Du som själv är tandvårdsrädd vet redan hur denna fobi kan ställa till det. Vissa väljer till och med att avstå från att uppsöka tandvård även i akuta situationer. Man kan vara så rädd för att gå till tandläkaren att man hellre går runt med en skadad eller utslagen tand. Om du känner igen dig i det är det viktigt för dig att veta att det finns akuttandläkare som är vana att ta hand om tandvårdsrädda patienter.

Tandläkare med kompetens inom akut tandvård och tandvårdsrädsla

Många akuttandläkare i Stockholm har även speciell kompetens för att hantera patienter med tandvårdsrädsla. Det går att anpassa även akuta behandlingar efter de unika förutsättningar som tandvårdsrädsla innebär. Det är viktigt att du berättar för din tandläkare att du är tandvårdsrädd. Då kommer han eller hon kunna bemöta dig på rätt sätt.

Även om det känns svårt att ringa till tandläkaren är det viktigt att du gör det. För akuta patienter finns ofta speciellt avsatta tider tillgängliga. Du kan ofta räkna med att få komma in samma dag som du ringer, och behöver alltså inte gå och oroa dig inför tandläkarbesöket i flera dagar innan det är dags.

21 May 2023