Trender solglasögon 2018

Även om snön ligger kvar på sina ställen i landet så börjar nu våren anlända på riktigt. Så låt oss ta en titt på vilka trender det är som gäller för solglasögon sommaren 2018!

Stora glas och vilda former

“Go big or go home” har några av de större modemagasinen skrivit inför kommande säsong och det stämmer på pricken överens med det som har synts på catwalks från de stora modehusen och även hos många modebloggare. Det är stora glas som gäller sommaren 2018 och gärna i lite ovanliga former.

Hippie-stil i nytappning

60-talsinspirerade cat eye-former kommer att vara väldigt stort i år och gärna i djärva färger. Även en annan trend från 60-talet är tillbaka nämligen de små runda glasögonen i hippie-stil. Råkar du ha ett par stora uggle-glasögon från dina föräldrar eller morföräldrar liggande sedan 70-talet eller 80-talet kan du hugga dem direkt och vara säker på att du har något som funkar även för denna sommar.

Kort sagt så är det mesta som är retro helt inne i år. Det som skiljer sig från originalen är dock att man vågar ta ut svängarna ännu mer när det kommer till material- och färgvalet. På 70- och 80-talen var det mycket bruna toner och naturimiterande material som gällde men nu är det fritt fram att välja något ännu vildare. Ormmönstrat i någon galen färg och metallic-skimrande glas är bara ett par exempel.

Matrix-revival

Någon som minns Matrix-filmerna? En annan trend just nu är nämligen solglasögon som hämtar inspiration från denna dystopiska cybervärld, fast gärna med en lite uppdaterad form som går åt katt-hållet. Tänk dig att Trinity har slängts tillbaka till 60-talet så hittar du den rätta blandningen av retro och futurism.

Oavsett vilken stilriktning du väljer så är ett par formstarka solglasögon ett måste inför sommaren 2018!

20 Apr 2018